Úvahy o odchode poslancov z klubu KDH sú podľa P. Hrušovského nezmysel

NETKY.SK • 7 September 2011, 13:46 • 2 min
Úvahy o odchode poslancov z klubu KDH sú podľa P. Hrušovského nezmysel

Úvahy o odchode poslancov z klubu KDH sú podľa P. Hrušovského nezmysel

slovakia

left justify in out

img

Informácie o tom, že dvaja poslanci KDH sa chystajú opustiť poslanecký klub kresťanských demokratov, sú nezmysel. Povedal to dnes predseda klubu Pavol Hrušovský. "Niektorí členovia klubu majú rozdielne názory na niektoré politiky, ale nemyslím si, že by išlo o odchod z poslaneckého klubu," doplnil hovorca kresťanských demokratov Matej Kováč.
      S informáciami o možnom odchode dvoch poslancov KDH prišlo dnešné vydanie denníka Hospodárske noviny. Poslanec KDH Anton Marcinčin dnes pre TASR potvrdil, že pokiaľ zvyšok koalície nedokáže zaujať rozhodnejší postoj k SaS a nechá sa naďalej vydierať, je ochotný zvažovať aj prípadný odchod z poslaneckého klubu KDH. "Všetky možnosti sú otvorené," odpovedal na otázku, či uvažuje aj o možnosti odchodu. "Môžem hovoriť len za seba," reagoval na otázku, či o možnosti opustenia poslaneckého klubu KDH uvažuje aj niekto ďalší.
      Čo sa týka faktorov, ktoré budú rozhodujúce pre rozhodovanie o zotrvaní v klube, podľa Marcinčina nepôjde ani tak o jeho rozhovory s predsedom poslaneckého klubu KDH Pavlom Hrušovským alebo predsedom strany Jánom Figeľom, skôr o rokovania koalície. "Či budeme robiť ekonomické reformy alebo politiku," dodal Marcinčin. Na otázku TASR, či by mohol tento argument ilustrovať príkladom, poznamenal, že "prvý balík nezmyslov prišiel už minulý rok s rozpočtom, ako príklad uvádzam odvody z prenájmov". Pripomenul, že tieto odvody boli po niekoľkých mesiacoch zrušené.
      "Dnes je to postoj koalície k eurovalu, kde sa nevieme dohodnúť s SaS," opísal aktuálne problémové body Marcinčin. "Ak sa nevieme dohodnúť na budúcom začlenení Slovenska v Európe, tak to je dosť kardinálna vec a mali by sme uvažovať, čo ďalej," doplnil. O rozpade koalície je podľa neho ale predčasné hovoriť. Zdôrazňuje potrebu dohodnúť sa. Marcinčin dúfa, že nebude žiadny dôvod na to, aby odišiel z klubu KDH, alebo aby ho z neho vylúčili.
      Ďalším problémom bude podľa Marcinčina rozpočet. "Už aj ministerstvo financií priznáva, že príjmy sú neudržateľné, SaS je však proti akejkoľvek príjmovej reforme. Potom je tu odvodová reforma, o ktorej už pán Kollár (Jozef, predseda poslaneckého klubu SaS, pozn. TASR) povedal, že je predsieňou k odvodovému bonusu, o ktorom sme však doteraz nediskutovali," zhrnul Marcinčin.
      Čo sa týka superhrubej mzdy, Marcinčin nesúhlasí s jej uzákonením na aktuálnej schôdzi Národnej rady. "Jednou z možností, ktorú budeme navrhovať, je, aby sa celý tento zákon odložil pokojne aj o dva roky, aby sa rozložilo riziko súvisiace so vznikom nového finančného úradu," povedal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies