ÚV SR: Pre rok 2011 uvoľnila premiérka 700 tisíc eur na Program obnovy dediny

NETKY.SK • 30 September 2011, 17:25 • 2 min
ÚV SR: Pre rok 2011 uvoľnila premiérka 700 tisíc eur na Program obnovy dediny

ÚV SR: Pre rok 2011 uvoľnila premiérka 700 tisíc eur na Program obnovy dediny

slovakia

left justify in out

img

Pre rok 2011 uvoľnila predsedníčka vlády SR Iveta Radičová 700 tisíc eur na Program obnovy dediny.
      Vláda sa zaviazala udržať osídlenie a zvýšiť životnú úroveň obyvateľov vidieckych regiónov. „Pre naplnenie tohto cieľa som, okrem podpory iných nástrojov Úradu vlády, akými sú Nórske a Švajčiarske finančné mechanizmy, iniciovala a podporujem Program revitalizácie krajiny, ktorý pomôže viac ako 500 obciam,“ vyhlásila Iveta Radičová.
      Z rovnakých dôvodov sa predsedníčka vlády rozhodla podporiť zo svojej rezervy Program obnovy dediny. Všetky projekty umožnia synergický efekt, pretože sa dopĺňajú.

      V roku 2011 dosiahneme historické maximum podporených žiadostí vďaka podpore z rezervy predsedníčky vlády

      V tomto roku sa ešte sčasti využijú na realizáciu programu prostriedky Environmentálneho fondu vo výške cca 400 tisíc €. Ak by sme ostali pri pôvodnom spôsobe financovania, uspokojíme iba necelých 30% žiadostí, pričom priemer za roky 1998 – 2010 je cca 23% podporených žiadostí.

      Predsedníčka vlády sa rozhodla zo svojej rezervy vyčleniť 700 tisíc € na projekty obcí, ktoré podali žiadosti vo výzve na rok 2011. Týmto rozhodnutím sa dosiahneme historické maximum pokrytia žiadostí od spustenia programu, a to do výšky 73%. V ďalších rokoch bude financovanie programu zabezpečené na základe schváleného rozpočtu verejnej správy z rozpočtovej kapitoly Úradu vlády.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies