Utratili jaguára, ktorý po úteku z klietky zabil Američama

NETKY.SK • 28 Október 2010, 07:42 • 2 min
Utratili jaguára, ktorý po úteku z klietky zabil Američama

Utratili jaguára, ktorý po úteku z klietky zabil Američama

slovakia

left justify in out

img

Úrady stredoamerického štátu Belize chytili a utratili jaguára, ktorý po úteku z klietky počas hurikánu zabil amerického občana.
      Štvorročný jaguárí samec Max sa dostal na slobodu v nedeľu, keď na jeho klietku spadol vyvrátený strom. Spôsobil to hurikán Richard, sprevádzaný silným dažďom a vetrom s nárazmi do 150 kilometrov za hodinu.
      Neďaleko útulku, kde šelmu chovali, západne od najväčšieho mesta Belize City, našli v utorok dohryzenú mŕtvolu Brucea Cullertona, amerického občana, ktorý mal zároveň aj pas Belize.
      Lesníci nastražili pasce s mäsovými návnadami a 59-kilogramového dravca dolapili a usmrtili. Podľa chovateľov sa u jaguára nikdy neprejavovali násilné tendencie. Je možné, že zaútočil, keď ho znervóznil Američanov malý psík.
      Divé jaguáre spravidla neútočia na človeka, jedince žijúce v zajatí však môžu byť nebezpečné, lebo strácajú strach z ľudí.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona