Utorkový celonárodný štrajk vo Francúzsku zasiahne aj EdF a rafinérie

NETKY.SK • 7 September 2010, 07:18 • 2 min
Utorkový celonárodný štrajk vo Francúzsku zasiahne aj EdF a rafinérie

Utorkový celonárodný štrajk vo Francúzsku zasiahne aj EdF a rafinérie

slovakia

left justify in out

img

Celonárodný štrajk vo Francúzsku proti dôchodkovej reforme, ktorý je naplánovaný na utorok (7. septembra), čiastočne zasiahne aj energetický sektor. Uviedli to zástupcovia odborov a energetických podnikov.
      Vplyvná odborová organizácia CGT uviedla, že štrajkujúci z energetickej spoločnosti Total plánujú zastaviť dodávky pohonných látok zo štyroch rafinérií. Zamestnanci elektrárenskej spoločnosti Electricité de France (EdF) chcú zasa obmedziť produkciu elektriny z jadrových elektrární.
      Štyri rafinérie Totalu, ktorých sa štrajk dotkne, majú produkčnú kapacitu 828.000 barelov denne (1 barel = 159 litrov) z celkovej kapacity firmy vo Francúzsku okolo 1 milióna barelov denne. Štrajkujúci v EdF by zasa podľa zástupcov CGT mohli obmedziť produkciu elektriny zhruba o 20 %.
      Podľa obchodníkov na trhu s energiami by však Francúzsko malo utorkový štrajk zvládnuť, pričom neočakávajú výraznejšie problémy. "Odhadujem, že iba v prípade častejších štrajkov by sa to na dodávkach energií odrazilo výraznejšou mierou," povedal jeden z obchodníkov.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies