Útoky vojenskej koalície proti povstalcom v Jemene si vyžiadali desiatky mŕtvych

NETKY.SK • 27 Máj 2015, 14:56 • 2 min
Útoky vojenskej koalície proti povstalcom v Jemene si vyžiadali desiatky mŕtvych

SANÁ - Vojenská koalícia pod velením Saudskej Arábie dnes prostredníctvom náletov a ostreľovania z vojnových lodí "kompletne zničila" hlavnú jemenskú námornú základňu v prístavnom meste Hudajda.

slovakia

left justify in out

Ofenzíva si vyžiadala 20 obetí spomedzi námorníkov a povstaleckých húsíov, informovala dnes agentúra DPA.

 

Koalícia dnes zaútočila aj na ústredie jemenských špeciálnych síl v hlavnom meste Saná, pričom zahynulo najmenej 30 ľudí, potvrdili zdravotníckej zdroje. Vyše 100 ďalších osôb utrpelo zranenia. Väčšinu obetí tvoria vojaci špeciálnych síl, ktorí sú lojálni bývalému jemenskému prezidentovi Alímu Abdalláhovi Sálihovi.

 

Saudská Arábia spolu s ďalšími sunnitskými krajinami útočí na húsíov a stúpencov Sáliha od konca marca, keď tieto skupiny vyhnali jemenského prezidenta Abda Rabbuha Mansúra Hádího do exilu v Rijáde. Ofenzíva prišla deň po tom, ako OSN oznámila, že mierové rozhovory, ktoré sa mali začať vo štvrtok Ženeve, sa neuskutočnia.

 

Hádího exilová vláda požaduje, aby húsíovia vyhoveli požiadavkám rezolúcie Bezpečnostnej rady OSN a stiahli sa zo Saná i ďalších miest ešte pred začiatkom akýchkoľvek vyjednávaní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies