Útoky v šiitských štvrtiach Bagdadu si vyžiadali 36 mŕtvych

NETKY.SK • 16 Október 2014, 18:26 • 2 min
Útoky v šiitských štvrtiach Bagdadu si vyžiadali 36 mŕtvych

BAGDAD - Najmenej 36 ľudí prišlo vo štvrtok o život pri útokoch v šiitskych štvrtiach na severe a západe Bagdadu. Ďalších skoro 100 ľudí utrpelo zranenia rôzneho rozsahu.

slovakia

left justify in out

Štyri bomby uložené v automobiloch a mínometná strela vybuchli poobede v priebehu dvoch hodín. Ako prvý sa v aute odpálil samovražedný útočník na vojenskom stanovišti pri reštaurácii vo štvrti at-Talibíja a zabil deväť ľudí. O chvíľu neskôr vybuchli dve autá v západnej štvrti at-Davláj a o život prišlo ďalších najmenej 16 osôb. Následne zasiahla susednú štvrť al-Šaúla mínometná streľba, ktorá pripravila o život päť osôb. Ako posledný explodoval automobil vo štvrti Hurríja. Výbuch po sebe zanechal šesť mŕtvych.

 

Počet útokov v Iraku sa v posledných týždňoch značne zvýšil a v súčasnosti sú opäť na dennom poriadku. Úrady z nich podozrievajú povstalcov zo sunnitskej extrémistickej skupiny Islamský štát, ktorí už obsadili veľké časti Iraku aj Sýrie, kde vyhlásili islamský kalifát. Podľa organizácie Minority Rights Group International prišlo len tento rok v Iraku o život už najmenej 12 000 civilistov, pričom väčšinu z nich majú na svedomí povstalci z Islamského štátu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona