Útoky v Iraku usmrtili takmer 60 ľudí

NETKY.SK • 11 August 2013, 11:00 • 2 min
Útoky v Iraku usmrtili takmer 60 ľudí

BAGDAD - Séria 16 koordinovaných bombových útokov na irackom území si v sobotu vyžiadala takmer 60 mŕtvych a desiatky zranených.

slovakia

left justify in out

Len v Bagdade vybuchlo najmenej osem náloží umiestnených v automobiloch v rôznych častiach mesta v čase konca posvätného mesiaca ramadán. Nálože vybuchli v blízkosti obchodov, kaviarní či reštaurácií. Zahynulo pri nich najmenej 32 ľudí. Ďalších zabilo v rôznych kútoch krajiny, kde boli nastražené výbušniny.

Arabská krajina v súčasnosti zažíva najkrvavejšie obdobie od roku 2008, pričom násilnosti sa zintenzívnili počas posvätného mesiaca ramadán. Len v júli prišlo o život skoro 1000 ľudí, od začiatku roku zahynulo už vyše 3000 osôb. Počet nábožensky motivovaných útokov tento rok v Iraku značne stúpol. Predpokladá sa, že tento trend znamená rastúcu nespokojnosť sunnitskej menšiny a neschopnosť šiitských úradov riešiť jej problémy.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona