Útoky v Británii: Mladí muži zaútočili na tureckú rodinu

NETKY.SK • 28 Jún 2016, 18:26 • 2 min
Útoky v Británii: Mladí muži zaútočili na tureckú rodinu

LONDÝN - V Británii pokračuje vlna incidentov týkajúcich sa obťažovania prisťahovalcov, oznámených po hlasovaní britských voličov za odchod z Európskej únie. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Skupina britských mužov-belochov v tričkách vyzývajúcich na "repatriáciu" prisťahovalcov dnes v Londýne začala kričať na tureckú rodinu len niekoľko blokov od parlamentu a slávnej veže Big Ben.

Adalet Abdullatif (28) z Istanbulu povedal, že rodina prišla navštíviť príbuzných a "ukázať našim deťom niektoré pamätihodnosti a turistické atrakcie".

 

"Zrazu sa odnikiaľ vynorili títo muži, kričali na nás a vraveli nám, aby sme šli domov. Mysleli sme si, že na nás zaútočia. Bolo to strašné pre nás aj pre naše deti," uviedol Istanbulčan.

 

V centre anglického mesta Manchester došlo ku konfliktu v električke, keď traja tínedžeri-belosi začali pokrikovať vulgárne urážky na istého muža a podľa očitého svedka mu hovorili, že bude vykázaný z Británie. V jednej chvíli hodila mládež do muža fľašu s tekutinou. Polícia oznámila, že v noci nadnes došlo k niekoľkým prípadom vandalstva a na londýnske budovy niekto načmáral xenofóbne nápisy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies