Útoky Talibanu pripravili o život najmenej 18 ľudí v Afganistane

NETKY.SK • 25 Máj 2017, 19:27 • 2 min
Útoky Talibanu pripravili o život najmenej 18 ľudí v Afganistane

KÁBUL - Najmenej 18 osôb zahynulo dnes pri troch samostatných útokoch spáchaných príslušníkmi fundamentalistického hnutia Taliban, ktoré sa odohrali v afganských provinciách Kandahár, Helmand a Kundúz.

slovakia

left justify in out

Po výbuchu bomby na základni afganskej tajnej služby, tzv. Národného riaditeľstva pre bezpečnosť (NDS), v okrese Vašir v Helmande, zomreli štyria členovia NDS. Päť ďalších osôb utrpelo zranenia.

 

Trinásť vojakov prišlo o život a osem sa zranilo v prestrelke s povstalcami z Talibanu v okrese Majvand v provincii Kandahár. Veľké straty utrpeli aj povstalci.

 

Rakety vypálené príslušníkmi hnutia Taliban zasiahli dnes v meste Kundúz tamojšiu školu. Útok pripravil o život jedného študenta. Ďalší deviati utrpeli zranenia. Predseda provinčnej rady uviedol, že militanti mali v úmysle zasiahnuť penzión napojení na provinčného guvernéra a policajné riaditeľstvo, v ktorom bývajú americkí poradcovia. Rakety však dopadli na školu na druhej strane ulice.

 

Z májovej správy dozorného orgánu americkej vlády pre obnovu Afganistanu (SIGAR) vyplýva, že len v roku 2016 zahynulo 6785 afganských vojakov a policajtov a ďalších 11.777 príslušníkov bezpečnostných zložiek utrpelo zranenia, pričom afganská vláda má pod kontrolou približne 63,4 percenta územia štátu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies