Útoky na ruské základne zdôrazňujú nutnosť riešenia konfliktu v Sýrii

NETKY.SK • 9 Január 2018, 12:46 • 2 min
Útoky na ruské základne zdôrazňujú nutnosť riešenia konfliktu v Sýrii

MOSKVA - Kremeľ si je vedomý toho, že teroristické útoky v Sýrii budú pokračovať, avšak ruské jednotky, ktoré v krajine zostávajú, vedia, ako na ne reagovať. Podľa agentúry TASS to v utorok uviedol hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.

slovakia

left justify in out

Pripomenul, že keď ruské vedenie rozhodlo o stiahnutí ruských jednotiek zo Sýrie, bralo do úvahy predovšetkým skutočnosť, že tam už nie je dôvod podnikať veľké útočné operácie. "Všetci, vrátane prezidenta (Vladimira Putina), si uvedomovali, že výpady teroristov sa zo dňa na deň neskončia," dodal Peskov.

 

Podľa neho zostávajúce kontingenty vojakov na ruských základniach Humajmím a Tartús majú všetky dostupné možnosti na boj "s týmito epizodickými prejavmi teroristických výpadov, ktoré, žiaľ, budú pokračovať"Peskov zdôraznil, že táto pretrvávajúca situácia v Sýrii len zvýrazňuje nutnosť zintenzívnenia úsilia i v oblasti snáh o politické urovnanie sýrskeho konfliktu.

 

Ruské ministerstvo obrany v pondelok potvrdilo, že jeho jednotky v Sýrii odrazili sériu útokov dronmi, ktorých terčom boli ruské základne v Humajmíme a Tartúse. Do útokov bolo nasadených 13 dronov, sedem z nich ruské jednotky zostrelili, zvyšných šesť donútili pristáť.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies