Útoky na povstalecké oblasti pri Damasku si vyžiadali životy ďaľších civilistov

NETKY.SK • 4 Apríl 2017, 07:41 • 2 min
Útoky na povstalecké oblasti pri Damasku si vyžiadali životy ďaľších civilistov

DAMASK - Nálety a delostrelecká paľba sýrskych vládnych síl na povstalcami kontrolované oblasti okolo metropoly Damask si dnes vyžiadali takmer 20 ľudských životov a množstvo zranených.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom organizácia Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii. Šestnásť osôb, vrátane troch detí, zahynulo v neďalekom meste Dúmá v regióne Východná Ghúta. Zranenia utrpelo 22 ľudí.

 

Počet obetí môže ešte stúpnuť, keďže mnoho ranených sa nachádzalo v kritickom stave, dodalo SOHR. Stále nie je známe, či nálety podnikli lietadlá Ruska alebo sýrskeho režimu.

 

SOHR uviedlo, že ranná delostrelecká paľba a nálety spôsobili zranenia ďalším vyše 51 ľuďom, pričom všetky sa odohrali v regióne Východná Ghúta v mestách Kafr Batná, Sakbá, Hamúríja, Zamalká, Ajn Tarmá a Harastá, ktoré sa označujú aj ako damaské predmestia.

 

Východná Ghúta je hlavná opozičná bašta na okraji Damasku. Tamojší povstalci, rozdelení vnútornými spormi, v posledných mesiacoch postupne strácajú územia a tie sa dostávajú do rúk vládnych síl.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies