Útoky na migrantov a ich príbytky majú znepokojujúcu frekventovanosť

NETKY.SK • 16 November 2015, 17:29 • 2 min
Útoky na migrantov a ich príbytky majú znepokojujúcu frekventovanosť

BERLÍN - Viac ako 290 politicky motivovaných deliktov, pri ktorých boli terčmi útokov príbytky pre utečencov alebo priamo migranti, zaznamenali v období júl - september 2015 v Nemecku. Zranenia pri nich utrpelo najmenej 13 ľudí.

slovakia

left justify in out

Informáciu poskytla dnes spolková vláda v Berlíne prostredníctvom parlamentu v reakcii na otázku frakcie opozičnej strany Ľavica.

 

Podľa rovnakého zdroja, na ktorý sa odvolávajú nemecké médiá, pripadlo až 274 zo spomínaných činov na kriminalitu spáchanú ultrapravicovo orientovanými osobami.

 

Od začiatku roka došlo celkove k 549 útokom na príbytky utečencov, z ktorých pripadá až 498 na kriminalitu spáchanú osobami z ultrapravicového tábora. Aj tieto údaje naznačujú výrazné zvýšenie rozsahu tejto kriminality.

 

Spolkový minister vnútra Thomas de Maiziere hovoril počas uplynulého víkendu o strach vyvolávajúcom rozsahu útokov na žiadateľov o azyl. Súčasne podľa nemeckých médií vyzval spolkové krajiny, aby zlepšili ochranu príbytkov pre utečencov. Člen vlády kancelárky Angely Merkelovej netajil pri tom obavy, že by pravicoví extrémisti mohli zneužiť nedávne teroristické útoky vo francúzskej metropole ako zdôvodnenie pre ďalšie podobné akcie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies