Útoky militantov z Boko Haram donútili k úteku 500-tisíc detí

NETKY.SK • 18 September 2015, 14:40 • 2 min
Útoky militantov z Boko Haram donútili k úteku 500-tisíc detí

ŽENEVA - Útoky militantnej organizácie Boko Haram donútili len v priebehu posledných piatich mesiacov k úteku zo svojich domovov už približne 500.000 detí. Uviedol to dnes Detský fond OSN (UNICEF).

slovakia

left justify in out

UNICEF vyhlásil, že celkovo je v Nigérii a susedných krajinách, kde v posledných mesiacoch militanti šíria najväčšiu hrôzu, "na úteku" približne 1,4 milióna detí a vyše polovica z 1,2 milióna detí, ktoré ušli len zo severu Nigérie, je mladšia ako päť rokov.

 

Humanitárna organizácia je podľa svojho hovorcu Christopheho Boulieraca v regióne v "plnej prevádzke", doposiaľ však dostala len jednu tretinu z dotácie 44,2 milióna eur, o ktorú požiadala v oblasti okolo Čadského jazera, informovala agentúra AP.

 

Boulierac počas dnešného vystúpenia na tlačovej konferencii OSN v Ženeve vyzval tiež na opätovné zameranie pozornosti na 219 školáčok, ktoré skupina Boko Haram uniesla ešte v apríli 2014 zo školy v meste Čibok ležiacom v severonigérijskom štáte Borno.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies