Útoku v bruselskom metre sa dalo možno zabrániť: Varovanie prišlo na nesprávny email!

NETKY.SK • 14 Máj 2016, 11:17 • 2 min
Útoku v bruselskom metre sa dalo možno zabrániť: Varovanie prišlo na nesprávny email!

BRUSEL - Útok na bruselské metro Maalbeek si vyžiadal 16 obetí, ktoré mohli zrejme žiť. Približne dvadsať munút pred útokom vydali úrady povel uzavrieť všetky stanice. Problém je, že príkaz sa nedostal do správnych rúk. Varovanie bolo zaslané na zlý email.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Teroristi útočili v Brusely 22. marca najprv na letisku Zaventem kde zomrelo 16 ľudí. Približne o hodinu a pol zaútočili islamisti na metro Maalbeek, kde si útok vyžiadal tiež 16 obetí. Hovorí sa o tom, že útoku na metro Maalbeek sa dalo predísť, keby email prišiel na správnu adresu. Dvadsať minút pre tým vydali federálne úrady pokyn metro úplne uzavrieť, informuje CNN. Rozkaz ale poslali na nesprávny email. Riaditeľ bruselskej železničnej polície Jo Decuyper ho dostal na súkromnú, nie pracovnú adresu.

 

Podľa polície by trvalo uzavretie všetkých staníc metra minimálne 30 minút. “Aj keby som mal nejaké talčidlo, ktoré všetko vypne a začne s evakuáciou, ktoré samozrejme neexistuje, nedalo by sa tomu zabrániť”, uviedol Jo Decuyper pre belgické noviny De Standaard.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies