Útok žraloka na surfera: Zahryzol mu hlboko do stehna, útok neprežil

NETKY.SK • 7 September 2016, 11:00 • 2 min
Útok žraloka na surfera: Zahryzol mu hlboko do stehna, útok neprežil

WELLINGTON - Austrálsky kitesurfer zomrel na následky zranení, ktoré utrpel pri útoku žraloka pri brehoch Novej Kaledónie v južnej časti Tichého oceánu. Oznámila to dnes agentúra AP s odvolaním sa na miestnych záchranárov.

slovakia

left justify in out

Päťdesiatročný muž zo západnej Austrálie bol v tomto francúzskom zámorskom teritóriu na dovolenke, počas ktorej sa venoval kitesurfingu. Ide o jazdu po vode na špeciálnej doske za pomoci takzvaného ťažného draka pripomínajúceho padák.

 


Počas praktizovania tohto adrenalínového športu Austrálčan v utorok spadol do pobrežnej lagúny v blízkosti mesta Koumac. Po páde do vody na neho zaútočil veľký žralok, ktorý mu zahryzol hlboko do pravého stehna.


Muža okamžite vytiahli z vody a poskytli mu prvú pomoc, ale zachrániť sa ho už nepodarilo.


Pri pobreží Novej Kaledónie zaznamenali od začiatku tohto roka už štyri útoky žralokov na ľudí. Pri troch predchádzajúcich zahynula jedna staršia žena a ďalší dvaja ľudia utrpeli zranenia.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona