Útok v Sýrskej púšti si vyžiadal životy najmenej 15 vojakov

NETKY.SK • 7 Marec 2022, 07:01 • 2 min
Útok v Sýrskej púšti si vyžiadal životy najmenej 15 vojakov

DAMASK – Pätnásť vojakov sýrskej armády zahynulo pri útoku na armádny autobus, ktorý sa odohral v nedeľu podvečer v púšti v strednej časti Sýrie.

slovakia

left justify in out

Sýrske štátne médiá v tejto súvislosti informovali, že šlo o „teroristický útok“ spáchaný džihádistickou skupinou Islamský štát (IS), uviedla v nedeľu agentúra AFP. Napriek pádu „kalifátu“ IS v roku 2019 táto islamistická skupina aj naďalej podniká útoky, pričom pri nich používa úkryty v Sýrskej púšti, ktorá sa rozprestiera od okraja hlavného mesta Damask až po iracké hranice. Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii informovalo, že príslušníci bunky IS „zaútočili na vojenský autobus“, pričom „zabili 15 vojakov a zranili 18 ďalších“.

 

img

 

Štátna tlačová agentúra SANA v nedeľu informovala o 13 mŕtvych „vrátane dôstojníkov“ a 18 zranených, ktorí sa stali obeťami „teroristického útoku“ na vojenský autobus. SOHR, ktoré sa spolieha na sieť informátorov po celej krajine, uviedlo, že počet obetí sa môže zvýšiť, keďže väčšina vojakov bola „vážne zranená“. IS sa k zodpovednosti za útok bezprostredne neprihlásil, poznamenala AFP. V tomto roku bolo pri útokoch IS v Sýrskej púšti zabitých 61 prorežimných vojakov a milicionárov spojených s Iránom, sumarizovala AFP.

 

Možno vás zaujme: V Dánsku sa uskutoční referendum o prijatí obrannej politiky EÚ



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona