Útok v Nigérii: Boko Haram na Maiduguri si vyžiadal 15 životov

NETKY.SK • 28 December 2015, 08:30 • 2 min
Útok v Nigérii: Boko Haram na Maiduguri si vyžiadal 15 životov

MAIDUGURI - Najmenej 15 životov si vyžiadal útok povstaleckej skupiny Boko Haram na mesto Maiduguri v severovýchodnej Nigérii. Hnutie Boko Haram počas operácie použilo granáty a nasadilo do akcie samovražedné útočníčky. Informácie dnes priniesla tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Samovražedné útočníčky sa odpálili v okamihu, keď sa nigérijskí vojaci snažili odraziť útok povstalcov, ktorí ich ostreľovali spoza nákladných áut. Povstalci takisto hádzali na pozície armády granáty, pričom zapálili mnohé domy.


Kým civilisti sa snažili utiecť z bojovej zóny a vojaci opätovali paľbu, žena vydávajúca sa za obeť Boko Haram sa odpálila stojac uprostred rodiny civilistov. Ďalšia žena následne vybehla do prestrelky a spáchala samovražedný bombový útok.


Nigérijská vláda len nedávno tvrdila, že úspešne potlačila islamistické povstanie, ktoré si za posledných šesť rokov vyžiadalo 20-tisíc životov, pripomína agentúra AP.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies