Útok v Číne: Muž v nemocnici dobodal šesť zdravotných sestier a správcu budovy

NETKY.SK • 20 November 2014, 09:55 • 2 min
Útok v Číne: Muž v nemocnici dobodal šesť zdravotných sestier a správcu budovy

PEKING - Sedem ľudí prišlo dnes v skorých ranných hodinách miestneho času o život pri útoku nožom v nemocnici v čínskom meste Pej-taj-che na severovýchode krajiny, uviedla agentúra Sinchua.

slovakia

left justify in out

Medzi obeťami je šesť zdravotných sestier a správca budovy. Mesto, v ktorom sa útok odohral, je obľúbenou dovolenkovou destináciou elity komunistickej strany, vzdialené zhruba 300 kilometrov východne od Pekingu. Ďalšia zdravotná sestra utrpela zranenia.
      

Polícia v súvislosti s útokom zadržala 27-ročného muža z provincie Che-pej, informácie o možnom motíve však neboli bezprostredne známe. Čína v uplynulých rokoch čelila sérii útokov na zdravotníckych pracovníkov zo strany ľudí, ktorí vinili lekárov a sestry zo smrti svojich príbuzných, pripomína agentúra AP. Útoky dokonca viedli k štrajkom lekárov a sestier a prinútili nemocnice najímať si dodatočný bezpečnostný personál.
    



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies