Útok v Berlíne: Zbili mladíka s príveskom v tvare Dávidovej hviezdy

NETKY.SK • 8 Júl 2018, 14:41 • 2 min
Útok v Berlíne: Zbili mladíka s príveskom v tvare Dávidovej hviezdy

BERLÍN - Neznáma skupina ľudí v Berlíne v sobotu večer napadla a zbila Sýrčana, ktorého so zraneniami hlavy nechala ležať na zemi. Informovala o tom v nedeľu agentúra DPA s odvolaním sa na miestnu políciu.

slovakia

left justify in out

Podľa nej šlo zjavne o antisemitský útok.

 

Mladý 25-ročný muž židovského vierovyznania mal v čase útoku na krku retiazku s príveskom v tvare Dávidovej hviezdy, uviedla polícia.

 

Polícia v Berlíne v súvislosti s prípadom vyšetruje desiatich podozrivých vo veku 15 až 25 rokov. Šesť z nich sú sýrskej národnosti, traja sú Nemci. Národnosť ďalších podozrivých nezverejnili.

 

K útoku došlo v parku v štvrti Mitte v centre Berlína. Napadnutý muž polícii povedal, že skupinu ľudí požiadal o oheň, aby si mohol zapáliť cigaretu. Jeden z členov skupiny ho začal urážať a vzal mu cigaretu z úst.

 

Agresor si počas hádky údajne všimol prívesok s Dávidovou hviezdou, ktorý mu z krku strhol, pričom kričal antisemitské urážky. Následne mladíka údajne zrazil na zem. Tomu sa podarilo ujsť, ale prenasledovali ho aj ďalší členovia skupiny a spoločne zbili. Útočníci z miesta činu ušli, keď mladíkovi prišiel na pomoc jeden z okoloidúcich. Obeť útoku previezli do nemocnice s tržnou ranou na hlave.

 

Polícia najskôr na mieste činu zadržala tri ženy vo veku 15 až 21 rokov a sedem mužov vo veku 17 až 21 rokov. Neskôr tieto osoby prepustili, sú však predmetom vyšetrovania.

 

Prípad sa vyšetruje ako politicky motivovaný čin.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies