Útok Palestínčanov na Izraelčanov: V autobuse zranili 16 ľudí, jeden človek zomrel

NETKY.SK • 13 Október 2015, 12:27 • 2 min
Útok Palestínčanov na Izraelčanov: V autobuse zranili 16 ľudí, jeden človek zomrel

JERUZALEM - Šestnásť ľudí utrpelo zranenia - z toho niekoľko vážne - a jeden Izraelčan zahynul pri dnešnom útoku na autobus v Jeruzaleme.

slovakia

left justify in out

Napísal to britský spravodajský server BBC s odvolaním sa izraelských lekárov. Dvaja palestínski ozbrojenci s nožom a strelnou zbraňou v ruke nastúpili dnes ráno do autobusu s izraelskými civilistami a začali na nich útočiť. Na miesto činu prišli policajti a dvojicu extrémistov vo vozidle "zastrelili a neutralizovali". Pre agentúru DPA do potvrdil hovorca polície Micky Rosenfeld.


Na inom mieste v Jeruzaleme nemenovaný muž narazil autom do troch ľudí čakajúcich na zastávke autobusu a pobodal ich nožom. Ozbrojenca takisto zastrelili príslušníci izraelskej polície.


Tretí útok sa odohral v meste Raanana v strednej časti Izraela, kde Palestínčan dnes ráno bodnou zbraňou zranil Izraelčana. Muž z východného Jeruzalema bodol muža čakajúceho na autobusovej zastávke na hlavnej dopravnej tepne v Raanane a spôsobil mu mierne zranenia. Miestni obyvatelia útočníka chytili a zbili, následne bol prevezený do nemocnice.


Tieto činy sú najnovšími z vlny podobných útokov, ktorá v Izraeli trvá už mesiac.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies