Útok na železničnej stanici vyvolal nepokoje v Jeruzaleme

NETKY.SK • 23 Október 2014, 13:30 • 2 min
Útok na železničnej stanici vyvolal nepokoje v Jeruzaleme

JERUZALEM - Vo východnom Jeruzaleme došlo dnes k násilným stretom medzi mladými Palestínčanmi a izraelskou políciou, oznámila agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Zrážky vypukli v reakcii na stredajší pravdepodobný útok, pri ktorom palestínsky vodič v plnej rýchlosti vrazil autom do cestujúcich na zastávke jeruzalemskej mestskej železnice: o život prišlo trojmesačné židovské dieťa a ďalších osem osôb utrpelo zranenia. 
     

Podľa izraelskej polície išlo zrejme o úmyselný teroristický útok. Páchateľa - 20-ročného Abdala Rahmána Šaludího - počas incidentu postrelili izraelskí policajti. Zomrel v noci nadnes v nemocnici na následky ťažkých zranení.
     

Zabité trojmesačné dievčatko malo americké občianstvo, rovnako ako jeho rodičia, ktorí v Jeruzaleme študovali v židovskom náboženskom seminári. 
     

Podľa polície si Šaludí v minulosti v izraelskom väzení odpykával trest za bezpečnostný trestný čin.
     

Správy očitých svedkov stredajšej udalosti sa rôznia. Palestínski svedkovia sú presvedčení, že vodič stratil kontrolu nad vozidlom a následne ho zozadu postrelil izraelskí policajt. Židovskí svedkovia naopak tvrdia, že Palestínčan narazil do skupiny chodcov úmyselne. 
     

Palestínski demonštranti rozhorčení zastrelením vodiča dnes vo štvrti Rás al-Amúd zaútočili kameňmi a petardami na izraelských policajtov, ktorí voči nim nasadili ohlušujúce granáty. Desiatky protestujúcich sa dostali do stretov s policajtmi aj v ďalších častiach východného Jeruzalema. Izraelská polícia vyslala do ulíc posily. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies