Útok na zástupcu riaditeľa daňového riaditeľstva pomohol objasniť korunný svedok

NETKY.SK • 21 Február 2011, 13:30 • 2 min
Útok na zástupcu riaditeľa daňového riaditeľstva pomohol objasniť korunný svedok

Útok na zástupcu riaditeľa daňového riaditeľstva pomohol objasniť korunný svedok

slovakia

left justify in out

img

Odhaleniu páchateľov, ktorí železnými tyčami napadli zástupcu riaditeľa daňového riaditeľstva, dopomohol korunný svedok. Na krátkom brífingu to dnes povedal riaditeľ odboru osobitného určenia Generálnej prokuratúry SR Peter Šufliarsky.
Funkcionára daňového riaditeľstva napadli dve osoby 7. novembra 2009. Celkovo je obvinených päť ľudí vrátane jedného profesionálneho vojaka. Dve z obvinených osôb sú podľa Šufliarskeho vo väzbe. Pokračoval, že motív bitky pravdepodobne súvisí s postavením poškodeného na daňovom úrade. Páchatelia, ktorým hrozí päť až 12 rokov väzenia, si rozdelili odmenu 2000 eur.
Hovorkyňa Prezídia Policajného zboru (PZ) Andrea Dobiášová minulý týždeň informovala, že polícia obvinila päť osôb z zorganizovania útoku na funkcionára daňového riaditeľstva. Dodala, že Marián G., Ján V., Peter U., Bohuslav P. a Marcel D. sa ako členovia organizovanej skupiny dohodli, že poškodeného fyzicky napadnú a rozdelili si jednotlivé úlohy.
"V októbri 2009 začali monitorovať a sledovať pohyb poškodeného. Nasledujúci mesiac Bohuslav P. a Marcel D. maskovaní v kuklách ho napadli na jeho pozemku pri rodinnom dome. Opakovane ho bili železnými tyčami a kopali, čím mu spôsobili zlomeniu lakťovej kosti, tržné rany na hlave a predlaktí, pomliaždili mu prst na ruke. Poškodený sa liečil takmer desať týždňov," konkretizovala Dobiášová.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies