Útok na základňu mierovej misie OSN si vyžiadal jedného mŕtveho a 11 zranených

NETKY.SK • 4 Apríl 2018, 07:05 • 2 min
Útok na základňu mierovej misie OSN si vyžiadal jedného mŕtveho a 11 zranených

NEW YORK - Prevažne kresťanskí bojovníci domobrany Anti-balaka napadli v utorok ráno základňu mierovej misie Organizácie Spojených národov (OSN) v Stredoafrickej republike (SAR).

slovakia

left justify in out

Pri niekoľkohodinovej prestrelke prišiel o život mauritánsky príslušník mierovej misie a 11 ľudí utrpelo zranenia. Pri incidente tiež zomrelo 22 bojovníkov milícií. Podľa hovorcu OSN Stéphanea Dujarrica militanti napadli dočasnú základňu OSN v meste Tagbara, ktoré sa nachádza necelých sto kilometrov severovýchodne od baníckeho mesta Bambari, a mierová misia tam už poslala posily.

Dujarric okrem toho uviedol, že mierová misia neskôr v utorok ráno nahlásila v Tagbara nález tiel 21 civilistov, vrátane žien a detí. Telá našli neďaleko kostola. Daných ľudí údajne zabili "tradičnými zbraňami".

Generálny tajomník OSN António Guterres odsúdil útok na mierovú misiu aj vraždy 21 civilistov, uviedol Dujarric. "Generálny tajomník vyzýva úrady v Stredoafrickej republike, aby tieto útoky vyšetrili a zodpovedné osoby postavili pred súd," povedal.

Vlna násilností medzi ozbrojenými náboženskými skupinami v SAR vypukla v roku 2013. V rokoch 2015 - 2016 bolo v krajine relatívne obdobie pokoja, vlani sa však násilie začalo opäť stupňovať.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona