Útok na štvrť Damasku, kde sú sústredené školy, si vyžiadal 28 obetí

NETKY.SK • 13 December 2015, 15:43 • 2 min
Útok na štvrť Damasku, kde sú sústredené školy, si vyžiadal 28 obetí

BEJRÚT - Najmenej 28 obetí na životoch si dnes vyžiadali nálety a raketové útoky na povstalcami ovládané časti sýrskej metropoly Damask.

slovakia

left justify in out

Medzi obeťami sú aj najmenej dvaja školáci a jeden učiteľ, informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR).

 

SOHR spresnila, že neidentifikované lietadlá zasiahli mesto Dúma, vzdialené 15 kilometrov severovýchodne od Damasku. Rakety zem-zem vypálené vládnymi silami zasiahli zasa oblasti v okolí Damasku vrátane predmestia Ghúta.

 

Tieto oblasti sú už niekoľko mesiacov terčom intenzívneho bombardovania. Sýrska armáda vysvetľuje, že svojimi útokmi likviduje povstalcov, ktorí útočia na pozície vládnych síl.

 

SOHR, ktoré zhromažďuje informácie o dianí v Sýrii, informovalo, že povstalci dnes vypálili na východné predmestia Damasku najmenej 40 mínometných granátov. Usmrtili tak najmenej jedno dieťa a niekoľko ďalších zranili.

 

Agentúra SANA dnes uviedla, že pri mínometných útokoch na predmestiach Damasku prišli dnes o život najmenej traja civilisti a ďalších 30 ich bolo zranených. Väčšina obetí sú podľa agentúry žiaci miestnych škôl.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies