Útok na skupinu ukrajinských nacionalistov vyvolal v Charkove protiruské nálady

NETKY.SK • 20 Január 2015, 14:11 • 2 min
Útok na skupinu ukrajinských nacionalistov vyvolal v Charkove protiruské nálady

KYJEV - Výbuch granátu, ku ktorému došlo v pondelok neďaleko budovy súdu v Charkove na východe Ukrajiny, vyšetruje ukrajinská tajná služba SBU ako teroristický čin. Terčom útoku bola skupina ukrajinských nacionalistov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Nemenované zdroje blízke vládnych kruhom zo zodpovednosti za útok obvinili proruské sily.
     

Explózia sa zaobišla bez obetí na životoch, ale v nemocniciach dnes ošetrili šesť zranených.
     

Táto explózia bola zatiaľ poslednou v sérii výbuchov v Charkove aj ďalších ukrajinských mestách. Došlo k nej v pondelok večer neďaleko miestneho súdu, v čase, keď jeho budovu opúšťali ľudia, ktorí sa zúčastnili na pojednávaní s mladým nacionalistom obvineným z nezákonného vyzbrojovania.
     

Radikálne hnutie Pravý sektor, ktoré bolo vlani na Ukrajine jednou z aktívnych síl mohutných protivládnych protestov, dnes pre médiá uviedlo, že pri útoku bolo zranených 13 jeho aktivistov, z toho šiesti vážne. 
     

Zo zodpovednosti za útok Pravý sektor obvinil proruské sily. Miestny aktivista Pravého sektora Andrij Sanin pre Reuters uviedol, že "ruskí teroristi" majú v Charkove na svedomí už viacero podobných útokov." "To je ich robota," dodal a varoval, že za "to zaplatia".
     

Prípad vyšetruje ukrajinská tajná služba SBU ako teroristický čin. 
     

V Charkove sa vyrába moderná technika a vybavenie pre zbrojný priemysel. V poslednom čase sa tam terčom útoku stalo sídlo dobrovoľníckej Národnej gardy, vojenská nemocnica i bar, v ktorom sa konala zbierka pre dobrovoľníkov a ukrajinských vojakov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies