Útok na reštauráciu v Egypte si vyžiadal jednu obeť

NETKY.SK • 5 Február 2015, 09:40 • 2 min
Útok na reštauráciu v Egypte si vyžiadal jednu obeť

KÁHIRA - Jednu obeť si dnes vyžiadal útok v reštaurácii rýchleho občerstvenia KFC severne od egyptskej metropoly Káhira. Informovala o tom egyptská štátna tlačová agentúra MENA.

slovakia

left justify in out

V reštaurácii v provincii Menufíja vypukol požiar po tom, ako útočníci na motorkách vhodili do jej priestorov horľavinu a následne začali strieľať. Zranenia utrpela aj jedna ďalšia osoba.
      

Časté menšie útoky - spravidla na príslušníkov bezpečnostných síl - narušili úsilie Egypta o vytváranie stability po štyroch rokoch nepokojov. Tie vypukli v roku 2011 počas arabskej jari. V krajine sa na budúci mesiac bude konať konferencia investorov.
      

V hlavnom meste Sinajského polostrova, al-Aríš, začali útočníci v aute strieľať na policajtov strážiacich hotel, ktorí využívajú policajní predstavitelia. Jeden policajt pritom zahynul, píše agentúra Reuters.
      

Minulý týždeň prijala egyptská odnož islamistickej organizácie Islamský štát (IS) zodpovednosť za koordinované útoky na bezpečnostné sily na Sinajskom polostrove, pri ktorých zahynulo najmenej 30 osôb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies