Útok na policajtov pred budovou Kapitolu nebol teroristický čin, vyšetrovanie však pokračuje

NETKY.SK • 3 Apríl 2021, 10:40 • 2 min
Útok na policajtov pred budovou Kapitolu nebol teroristický čin, vyšetrovanie však pokračuje

WASHINGTON - Amerického prezidenta Joea Bidena zasiahla správa o piatkovom incidente pred budovou Kapitolu vo Washingtone.

slovakia

left justify in out

Vyjadril úprimnú sústrasť rodine zosnulého dôstojníka Williama Evansa a nariadil, aby všetky vlajky v Bielom dome stiahli na pol žrde. Informoval o tom spravodajský web BBC.

V piatok popoludní vrazilo auto do barikády pred Kapitolom a zrazilo pritom dvoch policajtov, pri ktorom zomrel už vyššie spomenutý Evans. Vodiča, ktorý po útoku vystúpil z auta a s nožom zaútočil na policajtov, postrelili a neskôr aj on zomrel.

Iba pred necelými troma mesiacmi na Kapitol zaútočili podporovatelia bývalého prezidenta Donalda Trumpa. Násilnosti si vtedy vyžiadali päť mŕtvych. Zatiaľ sa však neukázala žiadna súvislosť s januárovými nepokojmi. Podľa úradov piatkový útok nebol teroristický čin.

„Či už to bol útok na orgány činné v trestnom konaní alebo kohokoľvek iného, sme zodpovední za to, aby sme sa dostali k pravde. A to aj urobíme,“ vyhlásil na tlačovej konferencii Robert Contee, šéf washingtonskej metropolitnej polície.

Policajt William Evans bol 18 rokov členom polície Kapitolu. Podozrivým útočníkom bol 25-ročný Noah Green z Indiany, pričom v policajných databázach sa o ňom dosiaľ nenašli žiadne informácie.

 

Budovu Kapitolu po útoku uzavreli a zamestnancom oznámili, že nikto nesmie vojsť ani vyjsť. Incident sa podľa agentúry AP stal asi 90 metrov od vchodu do budovy na strane Senátu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies