Útok na mešitu: Bilancia obetí prekročila číslo 100!

NETKY.SK • 29 November 2014, 20:35 • 2 min
Útok na mešitu: Bilancia obetí prekročila číslo 100!

KANO - Počet obetí sobotňajšieho krvavého útoku na mešitu na severe Nigérie v sobotu presiahol číslo sto po tom, ako v nemocnici zahynuli ďalší zranení.

slovakia

left justify in out

Ďalších viac ako 150 ľudí lekári ošetrujú v štyroch nemocniciach. Ich nápor pritom nezvládajú a úrady vyzvali miestnych obyvateľov, aby pacientom prišli darovať krv. K útoku, z ktorého podozrievajú extrémistickú skupinu Boko Haram, sa pritom stále nikto oficiálne neprihlásil.

 

Islamskí extrémisti v mešite v meste Kano najskôr odpálili tri bomby a následne začali strieľať na veriacich. Mešita sa nachádza hneď vedľa paláca miestneho emira, ktorý je druhým najvyšším moslimským predstaviteľom v najľudnatejšej africkej krajine. Známy je tiež kritikou Boko Haram. Emir sa tam ale v čase útoku nenachádzal. Nigérijský prezident Goodluck Jonathan je odhodlaný pri pátraní po útočníkoch "nenechať kameň na kameni".




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona