VIDEO Teroristický útok na hotel v Egypte: Boli v ňom aj dvaja Slováci!

NETKY.SK • 9 Január 2016, 07:25 • 2 min
VIDEO Teroristický útok na hotel v Egypte: Boli v ňom aj dvaja Slováci!

KÁHIRA - Niekoľko zahraničných turistov utrpelo dnes zranenia po tom, ako na hotel v egyptskom letovisku Hurghada zaútočili dvaja ozbrojenci. Bezpečnostné zložky útok odrazili a najmenej jedného zabili, informoval denník al-Ahrám.

slovakia

left justify in out

V hoteli, kde sa strieľalo, sú ubytovaní aj dvaja Slováci, ale obidvaja sú v poriadku. Pre TASR to uviedol rezort slovenskej diplomacie, ktorý celkovo v Hurghade eviduje osem Slovákov. 

 

Traja zahraniční turisti utrpeli zranenia. Išlo o dvoch občanov z Rakúska a jedného Švéda, oznámilo egyptské ministerstvo vnútra, ktoré citovala agentúra AP. Na štvorhviezdičkový hotel Bella Vista zaútočili dvaja predpokladaní militanti. Bezpečnostné zložky útok odrazili: jedného útočníka zabili a druhého vážne zranili a zatkli.

 

 

 

Hovorca egyptského ministerstva zdravotníctva pre denník al-Ahrám najnovšie povedal, že najmenej dvaja občania Švédska a Rakúšan utrpeli bodné a rezné zranenia a previezli ich do nemocnice.

 

Agentúra Reuters s odvolaním sa na bezpečnostné zdroje však uviedla, že útočníci mali strelnú zbraň, nôž a samovražedný pás a zranili občana Dánska a občana Nemecka. Egyptská polícia v oficiálnom vyhlásení zas informovala, že zranenia utrpeli dvaja občania Rakúska a občan Dánska. Ďalej uviedla, že útočníci mali so sebou bodné zbrane a napodobeninu pištole. Bezpečnostné sily jedného zabili a druhého vážne zranili, keď sa pokúsil utiecť.

 

 

Terčom útoku bol trojhviezdičkový hotel Bella Vista, ktorý sa nachádza v centre Hurghady neďaleko pobrežia a sedem kilometrov severne od letiska. Podľa agentúry Reuters sa útočníci dostali k hotelu po mori.

 

 

K situácii sa pre TASR vyjadril aj slovenský rezort diplomacie. "Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR je v kontakte s egyptskými úradmi a zatiaľ nás nekontaktovali žiadni občania SR v súvislosti s týmto prípadom," uviedol riaditeľ Tlačového odboru MZVaEZ SR Juraj Tomaga. Dodal, že na základe dobrovoľnej registrácie rezort eviduje deväť Slovákov v Egypte, z toho osem v Hurghade. Skutočný počet Slovákov v Egypte je však podľa neho vyšší. Ministerstvo preto vyzýva, aby Slováci pred vycestovaním do zahraničia využili dobrovoľnú registráciu na jeho internetovej stránke.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies