Útok na Charlie Hebdo: Francúzske veľvyslanectvo na Slovensku sprístupnilo kondolenčnú knihu

NETKY.SK • 8 Január 2015, 18:31 • 2 min
Útok na Charlie Hebdo: Francúzske veľvyslanectvo na Slovensku sprístupnilo kondolenčnú knihu

BRATISLAVA - Francúzske veľvyslanectvo na Slovensku dnes poobede sprístupnilo kondolenčnú knihu v galérii Francúzskeho inštitútu v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informoval tlačový atašé Didier Rogasik, k dispozícií je aj on-line kondolenčná kniha na facebookovej stránke veľvyslanectva. Ľudia môžu odkazy písať pod sloganom "Nous sommes Charlie Hebdo".

 

V stredu 7. januára v doobedňajších hodinách traja muži vtrhli do redakcie francúzskeho satirického týždenníka Charlie Hebdo v centre Paríža. Pri útoku zabili dvanástich ľudí a jedenástich zranili. Medzi mŕtvymi sú aj dvaja policajti, ako aj šéfredaktor Stephane Charbonnier. Podľa svedkov počas útoku muži kričali, že pomstili proroka Mohameda, ale aj pokrik "Alah je veľký". Charlie Hebdo v minulosti zverejnil viacero vtipov a náboženských karikatúr. Medzi karikatúrami boli aj karikatúry islamu a proroka Mohameda. V novembri 2011 sa časopis pre obrázok proroka stal terčom útoku zápalnými fľašami. Naposledy sa na konte magazínu na sieti Twitter a Facebook objavila karikatúra vodcu organizácie Islamský štát Abú Bakra al-Bagdádího. 

 

V stredu večer sa pred Francúzskym veľvyslanectvom v Bratislave zišlo niekoľko ľudí, aby zapálili sviečku a uctili si tak mŕtvych novinárov a slobodu slova.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies