Útok na 63-ročného muža: Ukradli mu len dve eurá

NETKY.SK • 24 Február 2014, 13:57 • 2 min
Útok na 63-ročného muža: Ukradli mu len dve eurá

SKALICA - Zo zločinu lúpeže obvinila polícia dvoch Skaličanov vo veku 23 a 34 rokov, ktorí v sobotu v Skalici zaútočili na 63-ročného muža.

slovakia

left justify in out

Bili ho päsťami do tváre a ukradli mu doklady a peňaženku. Ako informovala trnavská policajná hovorkyňa Mária Linkešová, z miesta činu po útoku ušli. Keď zistili, že mužovi ukradli len dva eurá, doklady vyhodili. Celú situáciu spoza kríkov sledovala aj 24-ročná Skaličanka. "Tá pohodené doklady prezrela a keď našla pri karte PIN kód, neváhala a karty v bankomate vyskúšala. Našťastie kód patril iba ku karte, kde nemal poškodený uložené žiadne peniaze," povedala Linkešová.

Podozrivé konanie si všimli policajti mestskej polície, ktorí ženu zadržali. O niekoľko hodín neskôr polícia predviedla pred vyšetrovateľa aj dvoch mužov z lúpeže. Všetci traja skončili v policajnej cele. Mužov vyšetrovateľ obvinil zo zločinu lúpeže a spracoval návrh na ich väzobné stíhanie. Za ich konanie im teraz hrozí väzenie na sedem až 12 rokov. Žena, ktorú vyšetrovateľ obvinil z neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty, čaká v policajnej cele na rozhodnutie súdu o vine a treste. "Za neoprávnené použitie platobných kariet jej hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov," ukončila Linkešová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies