Útok milícií aš-Šabáb na konvoj mierových síl si vyžiadal najmenej tri obete

NETKY.SK • 3 Marec 2018, 16:52 • 2 min
Útok milícií aš-Šabáb na konvoj mierových síl si vyžiadal najmenej tri obete

MOGADIŠO - Život najmenej troch burundských vojakov si v piatok vyžiadal útok ozbrojencov islamistickej skupiny aš-Šabáb na konvoj áut medzinárodných mierových síl v Somálsku. Informovala o tom v sobotu agentúra DPA, podľa ktorej ďalších sedem vojakov utrpelo zranenia. Štyria burundskí vojaci sú nezvestní.

slovakia

left justify in out

Burundskí vojaci pôsobia v Somálsku ako súčasť medzinárodnej mierovej misie. Islamisti ich konvoj prepadli v piatok na ceste, ktorá spája Mogadišo s Jowharom. Útočili naň z raketometov a ručných zbraní. Jedno pancierové vozidlo bolo pri útoku zničené, ďalšie štyri boli poškodené.

 

K zodpovednosti za útok sa prihlásili milície aš-Šabáb, ktoré zároveň uviedli, že pri ňom zabili 23 burundských vojakov a zničili 17 vojenských vozidiel. Agentúra DPA však pripomenula, že milície obvykle navyšujú počet obetí svojich útokov i škody, ktoré pri nich vzniknú.

 

Burundi poskytlo do 22-tisícového kontingentu mierových síl v Somálsku asi 5000 mužov. Cieľom mierovej misie v Somálsku je obnoviť v tejto krajine Afrického rohu stabilitu a potlačiť vplyv milícií aš-Šabáb prepojených s medzinárodnou teroristickou sieťou al-Káida.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies