Útok kyselinou z Plzne vyšetruje polícia ako pokus o vraždu

NETKY.SK • 22 November 2013, 06:20 • 2 min
Útok kyselinou z Plzne vyšetruje polícia ako pokus o vraždu

PLZEŇ - Pondelkový brutálny útok kyselinou na 25-ročnú ženu v Plzni vyšetrujú kriminalisti ako pokus o vraždu.

slovakia

left justify in out

Neznámy páchateľ sa na zločin musel pripravovať, pretože si vopred zohnal koncentrovanú žieravinu, informoval vo štvrtok internetový server iDNES.cz s odvolaním sa na policajnú hovorkyňu Janu Tomkovú.

Kvôli pokračujúcemu vyšetrovaniu polícia zatiaľ nešpecifikovala, o akú chemikáliu išlo. Z rovnakých príčin zatiaľ nezverejnila ani bližšie okolnosti kriminálneho činu.

V kauze už vypočuli rádovo desiatky osôb a zhromaždili množstvo informácií, ktoré by mohli prispieť k objasneniu prípadu. Páchateľ, ktorému hrozí hoci výnimočný trest, však zostáva stále neznámy. V súvislosti s útokom doteraz nikoho nezadržali, ani neobvinili. Polícia tak ústami hovorkyne dnes opätovne požiadala verejnosť o pomoc pri pátraní po útočníkovi.

Obeť útoku je naďalej v starostlivosti špecialistov vo Fakultnej nemocnici v Plzni. V uplynulých dvoch dňoch lekári uviedli, že jej stav je po vážnych zraneniach kritický. Jej príbuzní sa však následne rozhodli, že si neželajú ďalšie zverejňovanie informácií o zdravotnom stave ženy, ktorú kyselina zasiahla v tvári, na horných i dolných končatinách a ktorá podľa nepotvrdených informácií časť žieraviny v šoku aj preglgla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona