Útok Islamistu vo Francúzsku! Policajtku dobodal na ostatných strieľal z jej pištole!

NETKY.SK • 28 Máj 2021, 18:46 • 2 min
Útok Islamistu vo Francúzsku! Policajtku dobodal na ostatných strieľal z jej pištole!

PARÍŽ - Muž v západnom Francúzsku v piatok pobodal policajtku a potom postrelil jej dvoch kolegov. Polícia ho pri prestrelke zabila. Motív jeho konania nie je známy, no podľa ministra vnútra Géralda Darmanina "chcel jasne zaútočiť na políciu".

slovakia

left justify in out

Útočník najprv na policajnej v La Chapelle-sur-Erdre na predmestí Nantes pobodal policajtku, vzal jej zbraň a potom utiekol, uviedla francúzska žandárska služba. Polícia následne začala pátranie s viac ako 200 policajtmi, cvičenými psami a vrtuľníkmi a tiež zatvorila školy a obchody v okolí.

 

 

Keď muža našli, vystrelil na policajtov, ktorí sa ho snažili zatknúť. V následnej prestrelke ho vážne zranili a popoludní zraneniam podľahol. Trojica zranených policajtov nie je v ohrození života.

 

Útočníka identifikovali ako štyridsiatnika zo spomenutého mesta, ktorý trpel závažnou schizofréniou. Muž bol na zozname sledovaných osôb pre islamský radikalizmus, a to pre jeho "dôkladné" náboženské praktiky, povedal minister vnútra s tým, že ho nedávno prepustili z väzenia a monitorovali ho psychiatrické služby.

 

img

 

Muž sa podľa Darmanina narodil vo Francúzsku a v minulosti ho neusvedčili zo žiadnych trestných činov súvisiacich s terorizmom.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona