Útok islamistov na hotel v Mali: Zomrelo 9 ľudí, rukojemnícka dráma sa skončila

NETKY.SK • 8 August 2015, 06:31 • 2 min
Útok islamistov na hotel v Mali: Zomrelo 9 ľudí, rukojemnícka dráma sa skončila

BAMAKO - Malijské špeciálne jednotky podporované francúzskymi vojakmi ukončili dnes rukojemnícku drámu v meste Sévaré v strednom Mali a oslobodili štyroch rukojemníkov, ktorých v miestnom hoteli od piatka zadržiavali islamskí militanti. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Zdá sa, že je po všetkom a dobre sa to skončilo," uviedol po zásahu plukovník Diaran Kona. "Oslobodili sme štyroch rukojemníkov. Ale, bohužiaľ, na mieste sa našli tri mŕtve telá," dodal.

 

 

Mesto Sévaré leží približne 600 kilometrov severovýchodne od malijskej metropoly Bamako.

 

Ozbrojenci zajali v hoteli Byblos, na ktorý zaútočili v piatok ráno, skupinu približne desiatich rukojemníkov. Malijská armáda okolie hermeticky uzavrela a pokúsila sa útočníkov prinútiť k ústupu. Teroristi mali pravdepodobne v úmysle uniesť z hotela cudzincov, čo im však nevyšlo, takže sa v hoteli zabarikádovali.

 

Ruské veľvyslanectvo v Bamaku dnes potvrdilo, že medzi oslobodenými rukojemníkmi je aj ruský občan. Podľa predstaviteľov malijskej armády mohli byť v hoteli ubytovaní aj občania Francúzska, Juhoafrickej republiky a Ukrajiny.

Pravidelnými hosťami v hoteli Byblos bývajú príslušníci mierovej misie OSN v Mali. Jednotky OSN známe ako MINUSMA boli do tejto krajiny vyslané po tom, ako islamistickí militanti obsadili púštny sever Mali.

 

Vojenská operácia pod velením Francúzska vyhnala povstalcov z malých i veľkých miest, avšak zvyšky islamistických bojovníkov naďalej podnikajú útoky. Niektorí z nich sú napojení na medzinárodnú teroristickú sieť al-Káida.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona