VIDEO Útok daňovej kobry: Zadržala 22 osôb, škoda takmer 10 miliónov eur!

NETKY.SK • 2 Jún 2014, 18:04 • 2 min
VIDEO Útok daňovej kobry: Zadržala 22 osôb, škoda takmer 10 miliónov eur!

BRATISLAVA - Daňová kobra odhalila úniky na daniach pri dovoze minerálneho oleja z Poľska. Celková škoda pre štát je v tomto prípade vo výške 9,5 milióna eur, polícia už v tejto veci obvinila 22 ľudí. Troch z nich pritom navrhla vziať do väzby.

slovakia

left justify in out

"Dovážali mazací olej z Poľska, ktorý v Poľsku nepodlieha spotrebnej dani. Doviezli ho na Slovensko a tu bol tovar uvedený do obehu ako motorová nafta," opísal na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave prezident finančnej správy František Imrecze. Problémom bolo podľa jeho slov to, že podľa "papierov" sa mal mazací olej doviezť do Maďarska. V skutočnosti sa však z cisterien vyložil už na území Slovenska a do Maďarska pokračovali autá prázdne.
     

Slovensku tak vznikla škoda na spotrebnej dani v hodnote 3,5 milióna eur a na dani z pridanej hodnoty (DPH) vo výške 6 miliónov eur. Zo zločinu krátenia dane a poistného preto polícia obvinila 22 ľudí. "Pričom desať osôb má popri tejto právnej kvalifikácii aj rozšírenú kvalifikáciu o činnosť v organizovanej skupine. Ide o hlavných členov skupiny," doplnil prezident Policajného zboru SR Tibor Gašpar. Na tri osoby bol zároveň podaný podnet na vzatie do väzby, o ktorom sa ešte musí rozhodnúť.
     

V rámci akcie uskutočnila polícia 16 prehliadok bytov a nebytových priestorov, zadržala 200.000 litrov minerálneho oleja a 50.000 eur v hotovosti. "Momentálne sa identifikuje majetok obvinených osôb, a to práve pre potreby opätovného zaistenia a možnosti neskôr zabaviť tento majetok ako náhradu spôsobenej škody," priblížil Gašpar. Nejde pritom podľa jeho slov len o účty týchto ľudí, ale aj o akýkoľvek hnuteľný a nehnuteľný majetok.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona