Útočníkov z rukojemníckej drámy v Turecku zastrelili, prokurátor zomrel

NETKY.SK • 1 Apríl 2015, 06:52 • 2 min
Útočníkov z rukojemníckej drámy v Turecku zastrelili, prokurátor zomrel

ISTANBUL - Turecký prokurátor Mehmet Selim Kiraz, ktorého dnes zajali členovia krajne ľavicovej skupiny v jeho kancelárii v budove súdu v tureckom Istanbule, podľahol vážnym zraneniam. Veliteľ polície v Istanbule pre agentúru Reuters potvrdil, že zranený Kiraz musel podstúpiť operáciu a lekári bojovali o jeho život.

slovakia

left justify in out

Rukojemnícka dráma v budove súdu v Istanbule trvala deväť hodín. Jednotky rýchleho nasadenia museli vtrhnúť do budovy a evakuovať všetkých prítomných. Incident ukončil až zákrok bezpečnostných zložiek, ktoré na mieste činu zastrelili oboch útočníkov. "Vzhľadom na zvuk streľby, ktorý sa ozýval zvnútra prokurátorovej kancelárie, naše bezpečnostné zložky začali operáciu," uviedol policajný veliteľ.

 

Zakázaná krajne ľavicová turecká skupina s názvom Revolučná ľudová oslobodenecká strana-Front (DHKP-C) zverejnila dnes na svojej internetovej stránke fotografiu Kiraza, ktorému mierili zbraňou na hlavu, pričom mal zaviazané ruky a zalepené ústa.

 

 

Kiraz vedie vyšetrovanie smrti tínedžera Berkina Elvana, ktorý zomrel na následky zranení utŕžených počas vlaňajších protivládnych protestov.

 

 

Militanti zadržiavali prokurátora od poludnia a príslušným úradom dali tri hodiny na splnenie piatich požiadaviek súvisiacich s prípadom Elvana. Skupina pripisuje zodpovednosť za smrť tohto 15-ročného chlapca vládnej Strane spravodlivosti a rozvoja (AKP). DHKP-C je v Turecku, Európskej únii a USA zaradená na zoznam teroristických organizácií.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies