Útočníka z londýnskeho metra odsúdili na doživotný trest väzenia

NETKY.SK • 23 Marec 2018, 17:28 • 2 min
Útočníka z londýnskeho metra odsúdili na doživotný trest väzenia

LONDÝN - Na doživotný trest odňatia slobody odsúdili v piatok v Londýne za pokus o bombový útok v tamojšom metre zo septembra 2017 obžalovaného Ahmeda Hassana (18). Ten by v zmysle rozsudku mal stráviť za mrežami minimálne 34 rokov, až potom prichádza vôbec do úvahy jeho podmienečné prepustenie na slobodu.

slovakia

left justify in out

Dôvodne podozrivého tínedžera irackého pôvodu zadržali deň po uvedenom čine v juhoanglickom Doveri, odkiaľ chcel na trajekte opustiť ostrovnú monarchiu. Obvinenie z pokusu o mnohonásobnú vraždu odmietol.

 

Práve tento mladík mal do súpravy metra umiestniť 15. septembra 2017 podomácky vyrobenú nálož v taške zo supermarketu a v plastovom vedre. Zariadenie sčasti explodovalo na stanici Parsons Green v čase rannej dopravnej špičky, keď sa v danom vozni nachádzalo 93 osôb. Viac ako päť desiatok osôb utrpelo zranenia, niektorí z nich vážne.

 

Hassan sa dostal do Británie v roku 2015 bez dokladov totožnosti, a to na kamióne smerujúcom na ostrovy cez Lamanšský prieliv. Následne požiadal britské úrady o azyl a pred útokom žil u pestúnskej rodiny neďaleko Londýna. Mladíka uznala porota pred týždňom za vinného z 93-násobného pokusu o vraždu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona