Útočníka, ktorý v Egypte dobodal Češku a Nemky, previezli na psychiatriu

NETKY.SK • 8 August 2017, 06:40 • 2 min
Útočníka, ktorý v Egypte dobodal Češku a Nemky, previezli na psychiatriu

KÁHIRA - Egyptský hlavný prokurátor pre zločiny ohrozujúce národnú bezpečnosť nariadil prevoz Egypťana, ktorý v júli v letovisku Hurgada na pobreží Červeného mora dobodal na smrť dve nemecké a jednu českú turistku, na psychiatrickú kliniku.

slovakia

left justify in out

Bezpečnostné zdroje uviedli, že Abd ar-Rahmán Šabán Abúkura sa pokúsil pridať k extrémistickej organizácii Islamský štát (IS), a vyšetrovatelia najprv odporučili, aby boli proti nemu vznesené obvinenia z terorizmu. Išlo totiž o prvý veľký útok na zahraničných turistov od podobného útoku spred roka v tom istom letovisku.

 

Abúkuru zadržal hotelový personál a polícia ho následne zatkla. Útočník zranil aj ďalších troch turistov. Jeho psychický stav budú posudzovať 45 dní.

 

Útok sa stal práve v čase, keď sa Egypt zo všetkých síl snaží znovu oživiť turistický ruch, ktorý trpí vinou bezpečnostných hrozieb a rokmi politických nepokojov.

 

Vláda prezidenta Abdala Fattáha Sísího bojuje proti islamistickému povstaniu, ktoré si na severe Sinajského polostrova vyžiadalo životy stoviek vojakov a policajtov a rozšírilo sa už aj do ďalších častí Egypta.

 

Dobodaná 36-ročná česká turistka po útoku zo 14. júla bojovala v egyptskej nemocnici o život, ale 27. júla zomrela. Abúkura ju údajne zasiahol nožom do nohy a do chrbta. Pôvodné správy uvádzali, že jej zranenia nie sú vážne. Neskôr však české ministerstvo zahraničných vecí informovalo, že sa jej stav dramaticky zhoršil. Potom oznámilo, že žena sa nachádza v stave klinickej smrti. Svoj boj o život prehrala v noci na 27. júla.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies