Útočníka Bartánusa stále mrzí vypadnutie Košíc v play-off, krátka pauza mu však padla vhod

NETKY.SK • 3 Apríl 2017, 17:41 • 2 min
Útočníka Bartánusa stále mrzí vypadnutie Košíc v play-off, krátka pauza mu však padla vhod

BRATISLAVA - Do prípravy slovenskej hokejovej reprezentácie sa v pondelok predpoludním zapojili aj traja hráči Košíc, medzi nimi aj útočník Marek Bartánus. V minulosti nebývalo zvykom, že sa zástupcovia "oceliarov" ukázali na reprezentačnej akcii už v úvode apríla, väčšinou bojovali o slovenský titul a do národného tímu prišli v záverečnej fáze prípravy. Tentokrát im však cestu skrížilo bojovné martinské družstvo, ktorému Košičania podľahli 2:4 na zápasy.

slovakia

left justify in out

"Nálada v kabíne po vypadnutí bola veľmi zlá, všetci sme boli smutní. Všetkých nás to stále veľmi mrzí, nečakali sme to. Hokejový život však ide ďalej a v Košiciach určite nastanú nejaké zmeny, aby sa takéto sezóny neopakovali," povedal po príchode do Bratislavy 30-ročný krídelník, ktorý štartoval pred rokom na MS v Rusku. "Košické publikum je náročné, predsa, dlhé roky boli úspešné. Fanúšikovia majú právo byť nahnevaní, ale teraz Košičania musia poskladať nejaké mužstvo, aby sa niečo také neopakovalo. Pevne verím, že budúci rok budeme bojovať o popredné miesta a hrať o medailu," pokračoval Marek Bartánus.

Po vypadnutí z play-off Tipsport ligy 2016/2017 si Košičania trochu oddýchli, teraz ich čaká mesačný boj o miestenku v kádri SR na svetovom šampionáte. "Pauza mi padla vhod. Dal som sa trochu dokopy a som plný sily a pripravený bojovať o majstrovstvá," poznamenal rodák z Liptovského Mikuláša. Marek Bartánus si uvedomuje, že na MS do Kolína ho čaká ešte dlhá cesta. "Som veľmi rád, že ma tréner Zdeno Cíger povolal do reprezentácie. Dostal som pozvánky aj v minulosti, ale vždy mi v príchode zabránili zranenia. Som šťastný, že tu môžem byť. Deň po vypadnutí z play-off ma kontaktoval generálny manažér Róbert Švehla," informoval.

Kým v predchádzajúcom týždni slovenskí reprezentanti iba trénovali, v závere aktuálneho týždňa ich čakajú aj prípravné stretnutia. "Je veľmi dobré, že si zahráme nejaké zápasy, pred MS ich je dosť. Je to šanca ukázať sa trénerovi," myslí si Bartánus. A čo vie o najbližšom súperovi Slovákov? "Dánsko je veľmi nepríjemné, asi ako každý tím pred MS. Aj u nich bojujú hráči o miestenky v kádri na šampionát. Mužstvá sú dobre pripravené, nebudú to ľahké zápasy. Navyše, Dáni budú doma a diváci ich budú hnať dopredu. Verím, že sa Zdenovi Cígerovi ukážeme v dobrom svetle," dodal Marek Bartánus.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies