Útočník zastrelil troch ľudí v židovských centrách v Kansase, prizatknutí kričal Heil Hitler!

NETKY.SK • 14 Apríl 2014, 09:45 • 2 min
Útočník zastrelil troch ľudí v židovských centrách v Kansase, prizatknutí kričal Heil Hitler!

KANSAS CITY - Troch ľudí zastrelil starší muž v nedeľu v dvoch zariadeniach židovskej komunity v americkom štáte Kansas. Následne ho zatkli na parkovisku základnej školy, informovali miestne médiá.

slovakia

left justify in out

Motív činu nebol bezprostredne známy. Polícia sa odmietla vyjadriť k správam o údajných antisemitských vyjadreniach páchateľa, ktorý podľa svedkov po zatknutí zakričal "Heil Hitler", informovala agentúra DPA.  Útočník najskôr spustil streľbu v areáli židovského centra v meste Overland Park pri Kansas City, kde zasiahol dvoch ľudí v aute. Obeťami prvého útoku sa stali starý otec so 14-ročným vnukom. Starší muž zomrel na mieste činu, chlapec zomrel po prevoze do regionálnej nemocnice. Obaja boli kresťania, chlapca starý otec vzal do centra na spevácku súťaž.

 

Dvaja ďalší ľudia, na ktorých mieril, vyviazli bez zranení. Noviny Kansas City Star uviedli, že mŕtvymi sú tínedžer a jeho starý otec. V čase útoku sa v centre konali prípravy školskej tanečnej súťaže.

 

Útočník následne v neďalekom domove dôchodcov zastrelil jednu ženu. Nič nenaznačuje, že by obete poznal.

 

Americká polícia už identifikovala muža obvineného zo zastrelenia troch ľudí v dvoch zariadeniach židovskej komunity v americkom štáte Kansas. Informovala dnes o tom agentúra AP.

 

Za vraždu prvého stupňa zadržali 73-ročného Fraziera Glenna Crossa - dobre známeho belošského rasistu, ktorý sa predtým uchádzal o volený úrad na báze belošského nacionalizmu, presadzovaného pod sloganom White Power (Biela sila). Po Crossovi raz už v USA vyhlásili pátranie.

 

Hoci sa John Douglass, šéf polície v meste Overland Park, vyhol uvedeniu mena podozrivého, urobil tak nemenovaný predstaviteľ väznice, kde Crossa uväznili.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies