Útočník z vlaku v Bavorsku podľa médií v skutočnosti pochádzal z Pakistanu

NETKY.SK • 20 Júl 2016, 11:37 • 2 min
Útočník z vlaku v Bavorsku podľa médií v skutočnosti pochádzal z Pakistanu

BERLÍN - Sedemnásťročný afganský utečenec, ktorý zaútočil v pondelok večer so sekerou a nožom na cestujúcich v nemeckom regionálnom vlaku a po vystúpení z neho ešte na okoloidúcu, bol v skutočnosti z Pakistanu. Informovali o tom nemecké médiá.

slovakia

left justify in out

Doklady, ktoré sa našli v mužovej izbe, ukázali, že má pakistanské a nie afganské občianstvo, uviedla v utorok televízia ZDF s odvolaním sa na bezpečnostné zdroje.

 

Bavorské ministerstvo vnútra však toto tvrdenie spochybnilo s tým, že v oficiálnom registri má ako rodisko uvedený Afganistan.

 

Útočník, ktorého meno nezverejnili, zaútočil v pondelok večer na ľudí vo vlaku smerujúcom do bavorského Würzburgu.

 

Zranil štyroch cestujúcich z Hongkongu - členov jednej rodiny. Dvaja z nich sú ešte stále v kritickom stave. Páchateľ pri útoku zranil ešte aj ďalšiu ženu, ale už mimo vlaku, ktorý medzitým zastavil. Na úteku z miesta činu zastrelili útočníka príslušníci špeciálnej jednotky nemeckej polície.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies