Útočník z rakúskeho vlaku sa bude zodpovedať z pokusu o vraždu

NETKY.SK • 17 August 2016, 14:46 • 2 min
Útočník z rakúskeho vlaku sa bude zodpovedať z pokusu o vraždu

BREGENZ - Rakúske orgány vznesú obvinenie z pokusu o vraždu voči 60-ročnému Nemcovi, ktorý tento týždeň na západe Rakúska zaútočil nožom na dvoch mladíkov vo vlaku, pričom im spôsobil ťažké zranenia. Agentúra APA o tom dnes informovala s odvolaním sa na vyhlásenie polície.

slovakia

left justify in out

K útoku očividne zmäteného muža došlo v utorok ráno v regionálnom vlaku na trati medzi mestami Feldkirch a Bregenz v rakúskej spolkovej krajine Vorarlbersko. Nemenovaný páchateľ vypovedal, že k napadnutiu oproti sediacich mladíkov ho viedol pocit ohrozenia, ktorý v ňom vyvolávali ich mobilné telefóny. Prokuratúra nariadila jeho umiestnenie na psychiatrickú kliniku.


Zranení vo veku 17 a 19 rokov sú takisto hospitalizovaní a vyšetrovatelia ich zatiaľ nemohli vypočuť. Podľa polície utorňajší incident vo Vorarlbersku nijako nesúvisí s útokom v priľahlej časti Švajčiarska, kde 27-ročný muž použil v sobotu proti spolucestujúcim vo vlaku nôž a horľavinu.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona