Útočník z okolia Louvru je mimo ohrozenia života. Múzeum opäť otvorili

NETKY.SK • 4 Február 2017, 15:24 • 2 min
Útočník z okolia Louvru je mimo ohrozenia života. Múzeum opäť otvorili

PARÍŽ - Páchateľ piatkového útoku na vojakov pri parížskom Louvri, ktorý je s vážnym strelným zranením v nemocnici, je mimo ohrozenia života.

slovakia

left justify in out

Jeho zdravotný stav sa zlepšil, informovali dnes francúzske elektronické médiá s odvolaním sa na zdroje vyšetrovateľov, ktorí však zdôraznili, že muža zatiaľ nie je možné vypočúvať.

 

Muž vyzbrojený dvoma mačetami napadol okolo 09.50 h SEČ vo štvrtok skupinu štyroch vojakov pred nákupným centrom Carrousel du Louvre. Útočník oblečený v čiernom tričku s lebkou, ktorý držal v každej ruke jednu mačetu, ľahko zranil jedného z vojakov. Iný zo skupiny vojakov ho postrelil a zneškodnil.

 

Francúzski predstavitelia i orgány činné v trestnom konaní hovoria v tejto súvislosti o teroristickom útoku.

 

Parížsky prokurátor Francois Molins v piatok večer na tlačovej konferencii uviedol, že čin spáchal zrejme 29-ročný občan Egypta.

 

Totožnosť páchateľa nebola ešte definitívne potvrdená. Vyšetrovatelia ho však podľa všetkého identifikovali na základe fotografie z francúzskeho vízového systému. Egypťan totiž podľa prokurátora pricestoval do Francúzska legálne na základe víz, o ktoré požiadal vlani v októbri na francúzskom veľvyslanectve v Dubaji, informovala televízia France 24. Do Paríža priletel 26. januára z Dubaja, prenajal si byt v ôsmom parížskom obvode a požičal auto. V sobotu si podľa Molinsa kúpil v centre Paríža obe mačety.

 

Policajti počas razie v mužovom prenajatom byte zhabali 900 eur v hotovosti, iPad a viacero platobných kariet.

 

Múzeum Louvre, ktoré v piatok po útoku uzavreli, dnes opäť otvorilo brány.

 

Na svojej internetovej stránke sa jeho vedenie poďakovalo širokej verejnosti za porozumenie a podporu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies