Útočník z Mníchova mohol zabiť i viac ľudí, no nechcel, tvrdí kriminálna polícia

NETKY.SK • 17 August 2016, 11:20 • 2 min
Útočník z Mníchova mohol zabiť i viac ľudí, no nechcel, tvrdí kriminálna polícia

MNÍCHOV - Páchateľ júlového útoku v Mníchove, ktorý zastrelil deviatich ľudí a neskôr aj sám seba, mal možnosť pozabíjať i ďalšie osoby - zrejme to však nemal v úmysle. Povedal to dnes hovorca bavorskej kriminálnej polície, ktorého citovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Po streľbe v areáli nákupného centra, ktorá si vyžiadala aj 36 zranených, útočník iránsko-nemeckého pôvodu podľa vyšetrovateľov zamieril okrem iného i do obytného domu, kde stretol viacerých obyvateľov, ale "zjavne už nechcel nikoho ďalšieho zabiť". "Bolo by bývalo možno aj viac obetí," konštatoval hovorca.

 

Nemecké médiá už niekoľko dní po útoku z 22. júla uviedli, že útočníkom z Mníchova bol pravicový extrémista, hrdý na svoj "árijský" pôvod, zatiaľ čo väčšinu jeho obetí identifikovali ako ľudí z koreňmi v Turecku či Kosove. Bavorské orgány však tvrdili, že incident nebol politicky motivovaný a útočník si svoje obete nevyberal.

 

Nemecká polícia sa domnieva, že útočník nebol napojený na medzinárodný terorizmus, mohol sa však inšpirovať nórskym teroristom Andersom Breivikom. Zaútočil totiž v deň piateho výročia útokov spáchaných Breivikom v Osle a na ostrove Utöya, ktoré si vyžiadali 77 mŕtvych.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies