Útočník z letiska v New Orleans zomrel na následky strelných zranení

NETKY.SK • 22 Marec 2015, 11:50 • 2 min
Útočník z letiska v New Orleans zomrel na následky strelných zranení

KENNER - Muž, ktorý na medzinárodnom letisku v americkom New Orleans v noci na sobotu napadol členov tamojšej bezpečnostnej služby zomrel na následky strelných zranení. Útočník mal v čase incidentu v ruksaku šesť podomácky vyrobených výbušnín a Molotovove kokteily a mohol plánovať bombový útok.

slovakia

left justify in out

Muža zneškodnil jeden z ochrankárov, ktorý mu spôsobil tri strelné poranenia - tváre, hrudníka a stehna. Následne ho hospitalizovali s vážnymi zraneniami a bol v bezvedomí. Podľa dnešného oznámenia lekárov 63-ročný Richard White podľahol v noci nadnes v miestnej nemocnici následkom zranení.

 

"Našťastie nikoho vážne nezranil," na tlačovej konferencii na Medzinárodnom letisku Louisa Armstronga to v noci nadnes, krátko pred správou o smrti útočníka, oznámil šerif Newell Normand, ktorého citovala agentúra AP.

 

Šerif tiež naznačil, že podozrivý útočník mohol mať ťažkosti s "duševným zdravím". Muž podľa neho patril k Jehovovým svedkom a odmietol "určitý typ zdravotnej starostlivosti". Whiteova rodina s vyšetrovateľmi plne spolupracuje. U útočníka sa podľa polície našiel tiež nôž a zapaľovač, v kufri jeho auta vyšetrovatelia objavili dymovnice a ďalšie chemikálie.

 

White v noci na sobotu pri stanovišti prvej letiskovej kontroly zameranej na preverenie palubných lístkov cestujúcich sprejom proti hmyzu napadol skupinu členov správy letiskovej bezpečnosti. White postriekal niekoľko bezpečnostných pracovníkov a ľudí čakajúcich v rade a potom z opasku vytiahol mačetu, ktorou ľahko zranil pracovníčku kontroly.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies