Útočník z Kodane vypálil 40 výstrelov z troch zbraní

NETKY.SK • 18 Február 2015, 06:42 • 2 min
Útočník z Kodane vypálil 40 výstrelov z troch zbraní

KODAŇ - Atentátnik z Kodane pri oboch útokoch a prestrelke s políciou minulý víkend vypálil celkovo 40 výstrelov. Kodanská polícia v oznámení v utorok večer tiež oficiálne potvrdila totožnosť útočníka. Bol ním 22-ročný Omar Abdel Hamid el-Hussein. Podľa dánskych médií bol synom palestínskych rodičov, informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Pri útoku na kaviareň a kultúrne centrum Krudttönden použil el-Hussein zbraň M95. Podľa polície sa v sobotu najskôr pokúsil dostať sa do budovy inými dverami než hlavným vchodom. Keď sa mu to nepodarilo, narazil na ulici na filmára Finna Nörgaarda, ktorého zabil výstrelom z tejto pušky. Pred kaviarňou el-Hussein vystrelil celkovo 28-krát. Zbraň našli policajti neskôr vo štvrti Mjölnerparken v mestskej časti Nörrebro, kde mal útočník bývať.

 

Pri druhom útoku na synagógu v centre dánskej metropoly v noci na nedeľu, pri ktorom zahynul židovský člen ochranky, vypálil el-Hussein deväť výstrelov z dvoch pištolí. Tieto zbrane mal pri sebe aj vtedy, keď ho policajti v nedeľu ráno vypátrali v Nörrebro a pri prestrelke zabili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies