Útočník z Hamburgu bol psychopat a zradikalizoval sa sám

NETKY.SK • 1 August 2017, 07:58 • 2 min
Útočník z Hamburgu bol psychopat a zradikalizoval sa sám

HAMBURG – Radikál, ktorý má na svedomí útok v supermarkete, kde zaútočil na nič netušiacich nakupujúcich nožom, sa zradikalizoval sám. Na svedomí má jednu obeť, ktorá podľahla svojim zraneniam. Piatich ťažko zranil, tí sú ešte stále hospitalizovaný.

slovakia

left justify in out

Nemecká prokuratúra, ktorá vyšetruje tento ohavný čin dospela k záveru, že útočník chcel zomrieť ako mučeník. Iba 26-ročný Palestínčan, ktorý pochádza zo Spojených arabských emirátov sa s najväčšou pravdepodobnosťou zradikalizoval sám, polícia ho zadržala len s ľahšími zraneniami, teraz čelí obvineniu z trestného činov z vraždy a ublíženiu na zdraví.

 

Pre radikálno-islamský spôsob života sa muž podľa vyšetrovateľov rozhodol len pár dní pred útokom, pričom dúfal, že zomrie aj on sám. Doterajšie výsledky vyšetrovania nenasvedčujú tomu, že by bol ovplyvnení prívržencami IS a že by mu pri príprave útoku niekto pomáhal. Vyšetrovanie sa zameria aj na to, prečo nebola tomuto psychicky narušenému človeku poskytnutá potrebná lekárska starostlivosť v súlade s odporúčaniami Spolkového úradu pre ochranu ústavy z roku 2017 a prečo sa mu nevenovala sociálnopsychiatrická služba. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies