Útočník z Dortmundu je obžalovaný z niekoľkonásobného pokusu o vraždu

NETKY.SK • 30 August 2017, 07:48 • 2 min
Útočník z Dortmundu je obžalovaný z niekoľkonásobného pokusu o vraždu

BERLÍN - Muža podozrivého v prípade aprílového bombového útoku na autobus futbalového tímu Borussie Dortmund obžalovala dnes nemecká prokuratúra z niekoľkonásobného pokusu o vraždu.

slovakia

left justify in out

Podozrivého obvinili na pôde mestského súdu v 28 bodoch z pokusu o vraždu, v dvoch bodoch z ťažkého ublíženia na zdraví a zo spôsobenia explózie, uviedla agentúra AP. Dvadsaťosemročný muž s dvojakým nemecko-ruským občianstvom identifikovaný ako Sergej W. si vzal pätcifernú pôžičku s cieľom zarobiť na poklese akcií Borussie.

 

Sergeja W. zadržali v rámci pátracej akcie neďaleko mesta Tübingen v spolkovej krajine Bádensko-Württembersko. Väčšinu zo svojich finančných derivátov si nakúpil 11. apríla, a síce v deň útoku na autobus.

 

 

Tri explózie zasiahli autobus futbalového tímu Borussia Dortmund 11. apríla večer, keď sa hráči viezli z dortmundského hotela na úvodné stretnutie štvrťfinále futbalovej Ligy majstrov s tímom AS Monaco. Zápas sa mal odohrať na štadióne klubu Borussia.

 

Pri útoku utrpel zranenia ruky hráč Borussie, španielsky stopér Marc Bartra, ktorý sa následne podrobil operácii. Zranil sa tiež policajt, ktorý autobus sprevádzal na motocykli.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies