Útočník z Brna sa priznal k vraždám v SMS viedenskej kamarátke

NETKY.SK • 27 Máj 2013, 06:59 • 2 min
Útočník z Brna sa priznal k vraždám v SMS viedenskej kamarátke

PRAHA- Američan Kevin Dahlgren, ktorý je podozrivý z vraždy štvorčlennej rodiny v moravskej metropole Brno, priznal zločin v esemeske kamarátke z Viedne. Dvadsaťročný mladík sa vo štvrtok 23. mája pokúsil ujsť do Spojených štátov, ale polícia ho zadržala na letisku vo Washingtone. Informoval o tom dnes český spravodajský portál iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

Rakúsky denník Krone priniesol nové podrobnosti o vražednom masakre, ktorý sa stal v stredu 22. mája v Brne. Práve cez Rakúsko totiž utekal podozrivý Dahlgren do USA. Podľa denníka sa mladík zveril s činom svojej viedenskej kamarátke.

"Zabil som štyroch ľudí a teraz som na ceste do Viedne," napísal Dahlgren v krátkej textovej správe, ktorej existenciu potvrdil hovorca rakúskeho Spolkového kriminálneho úradu Mario Hejl. "Naši českí kolegovia nás informovali, že Američan poslal SMS, v ktorej napísal, že chce ísť do Rakúska," uviedol hovorca.

Dvadsaťročný Američan, ktorý podľa svojho profilu na internetovej sociálnej sieti Facebook pochádza z kalifornského mesta Palo Alto, pôsobil na Morave ako lektor angličtiny. V Brne totiž žili jeho príbuzní - teta s manželom a dvaja bratranci. Dahlgren ich celé obdobie troch týždňov takmer denne navštevoval, v stredu 22. mája však rodinu zrejme napadol bodnými zbraňami a všetkých zabil. Potom sa pokúsil telá spáliť. Požiar v dome však zalarmoval políciu, uviedol v správe web iDNES.cz.

Mladík, ktorý údajne prišiel do Česka, aby našiel pokoj, podľa rakúskeho denníka počul pri útoku "hlasy". Potom zamieril do Rakúska a z viedenského letiska Schwechat odletel do Washingtonu. Vo chvíľach štartu lietadla už o ňom polícia vedela a informovala pilotov s posádkou. Dve letušky sa podľa denníka Krone po pristátí v USA zrútili a svojej spoločnosti sa sťažovali na spôsobený šok.

Dahlgrena medzitým vypočul súd v americkom štáte Virgínia a ďalšie vypočúvanie ho čaká uprostred budúceho týždňa. Zatiaľ nie je jasné, či Američana vydajú do Česka, ale USA bežne svojich občanov nevydávajú, napísal web iDNES.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies